Något som är en rätt klassisk och god dessert är ugnsbakade äpplen. Har ni testat. Denna variant har jag gjort av äppelhalvor som är toppade med ett täcke av tosca, det vill säga en karamellsmakande massa med mandelspån
Ta ut kärnhuset eller ta hjälp av en äppelsvarv. Smörj en ugnssäker form och ställ äpplena i den. Smält samman smöret , socker , sirap, mjöl och mjölk i en kastrull
Förra veckan bjöd på jobb, jobb och ännu mera jobb för min del. Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
Jag bara älskar tosca och klassiska toscaäpplen, men jag avskyr bitar av kärnhus. Lösningen blev att skära tjocka skivor av äpple, skära ur kärnhuset, steka dem i smör och sedan på med det gottiga toscatäcket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.