Några små trekanter stekt tortillamed någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Lägg sedan löken i kastrullen tillsammans med kycklingen och creme fraichen. När kycklingen och såsen har kokats upp tillsammans och blivit varm så har du i det i tortillasbröden och rullar dem
Detta med ”tacos”. Sist vad det grönkålshummus, nu blomkålstortillas. Ni med barn vet vad jag pratar om. Dessa blir lite tjockare, och inte lika tåliga som ”vanliga” tortillas
Gnid in köttet på båda sidor med salt och peppar. Garnera med persilja och oregano. 700 g flankstek. Grilla 5 minuter per sida tills innertemperaturen är 60°
Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen. 600-800 g flankstek. 1Grillad flankstek. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. 1Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet. 1Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Man kan äta Tortilla Española både varm och kall, som ensamrätt tillsammans med korv eller annat kött, som tapas (skuren i kuber med tandpetare i) eller som en del i en picknick
Stek flanksteken på medelhög värme. Jag började med inspiration från ett recept, men upptäckte alltför sent att såsen i det receptet skulle koka och reduceras och det hade jag inte tid med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.