Skär paprikan i små bitar och lägg i. Skär kycklingen i små bitar och stek i massa smör. Häll i båda burkarna crème fraiche och rör om tills det smält ihop och blivit varmt
Den brukar göras med nöt, fläsk, kyckling eller helt vegetarisk och alla gör den på olika sätt beroende vilken del man kommer i från och traditioner som man har fått hemifrån
Servera med ris och en fräsch grönsallad. Skölj och skär paprikan i strimlor. Den här kycklinggrytan blev direkt en favorit här hemma, både hos stora och små
Servera den sötsura kycklingen tillsammans med ris och sallad. Smaka av med salt och peppar. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar
Krydda med salt och peppar. Servera grytan med ris eller med hemmagjorda klyftpotatis. Blanda i paprika, matgrädde, buljongtärningen, vatten och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter
Servera med sallad och bröd, ris eller potatis. Det tinar fort, tillagas snabbt och blir oerhört mört (om man inte tillagar den fel, dvs på tokhög värme och länge)
Smaka av med salt och peppar. Häll paprikasmeten över. Tina och dela kycklingfileerna i hälften. Lägg dom grillade paprikorna, crème fraice, mjölk och dom skivade vitlöksklyftorna i en matberedare och kör någon sekund
Smält smöret i en stor gryta och börja med att bryna korvslantarna. Vill man så kan man servera det med en klick creme fraiche i eller som jag, med ett par fröknäcke med ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.