Färdiga tortellini är alltid bra att ha hemma. Soltorkade tomater brukar jag köpa i storpack och lägga i en stor burk och fylla på med olivlolja tills tomaterna täckts
Och så lite bladspenat också, icke att förglömma. tortellini, rostade valnötter, några skivor parmaskinka och en ljuvlig sås där ädelost fått smälta ihop med crème fraiche och en skvätt mjölk
Koka upp tortellinin (jag brukar koka med broccolibuketterna i samma vatten mot slutet av koktiden) samtidigt hackar du löken ochspenaten om du vill ha den i mindre bitar
Koka tortellinin enligt förpackningen, häll av vattnet och ställ åt sidan. Fräs de soltorkade tomaterna i olja i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt skivad vitlök och stek i någon minut
Tag av från värmen och rör ner riven ädelost, krydda med salt, peppar och hackad persilja. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs purjolök ochspenat blankt och smidigt utan att det får färg
Krämig pasta medädelost, spenat & valnötter. Vänd runt och tillsätt sedan smulad ädelost. Vänd därefter ner spenaten i pastan och smaka av med salt och svartpeppar
Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsform, avsluta med fyllning högst upp. Stek lök, svamp (kan använda vilken svamp man vill), spenat, tomater och vitlök var för sig och lägg i en bunke
Vispa samman ägg,mjölk och grädde och krydda med salt och svartpeppar. Toppa med resten av ädelosten. Tillsätt hälften av ädelosten samt rödbetor, purjolök ochspenat i äggstanningen
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. )Jag gick inte efter något recept utan jag testa mig fram men nedan har ni ett recept på stuvad spenat
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.