På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Koka upp rikligt med välsaltat vatten till pastan i en stor kastrull. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, och låt ärterna koka med de sista minuterna
Jag testade att laga pasta carbonara gjord med kantareller istället för bacon. Stek baconen på samma sätt som jag har gjort med svampen, i en torr stekpanna och följ receptet som vanligt
4 250 g broccoli 3 förp färsk pasta (gärna tortellinimed ost och skinka) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 påse riven gratängost (à 150 g) Att ha hemma 2 dl mjölk salt peppar Lägg till i inköpslistan
Koka tortellini enligt anvisning på förpackningen. 500 g färsk tortellini. Låt rinna av i ett durkslag. Häll såsen i kastrullen och koka upp under omrörning
TortellinimedOstsås och parmaskinka. Färsk TortelliniOstsås (hemmagjord på smör, mjöl, grädde, riven ost, salt och peppar)ParmaskinkaSparris TomatKoka Tortellinin lägg upp på tallrikar och ringla över ostsåsen
Ostsåsen blir god som den är men den blir ännu bättre med dessa godsaker. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Det finns tortellinimed många smaker, jag valde med ricotta och spenat. Färsk pasta går fort och laga och du kan välja att äta denna rätt som vegetarisk eller som jag med köttbullar till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.