Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Tortadiriso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som tortadiriso. Degen är samma ”pasta matta” (galen deg) som används i Tortadi zucca gialla
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Arancini diriso - risotto balls stuffed with mozzarella. Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
Tortadi zucca e nocciole. Aggiungere nella ciotola il riso soffiato e mescolare con una spatola fino a cospargere tutto il riso con la crema di cioccolato
Condividi. Ingredienti. Una manciata di olive nere alla greca. Difficoltà. Porre gli spinaci in una padella capiente (tipo WOK) assieme a un filo generoso d’olio e un pizzico di sale
Richiudere i lembi della pasta brisèe sulla torta. Condividi. Ingredienti. Difficoltà. Stendere la pasta brisèe in una tortiera e riempirla con la farcia preparata precedentemente facendo attenzione di liverllarla
Arancini diriso - risottobollar fyllda med ost. Istället för att värma upp dina tråkiga rester i micron - något som vi alla vet är lika med en middag som är exakt noll procent rolig - så försök komma på sätt att förädla och förvandla resterna
Tortadi zucchine e pasta di mandorle. Eliminare l’acqua in eccesso strizzando leggermente il riso e aggiungerlo nella ciotola assieme a tutti gli altri ingredienti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.