Vitvinssås 3 st schalottenlökar små 1 st timjan kvist 1 msk smör 3 dl vitt vin oekat med hög syra 4 dl vatten + 1 msk koncentrerad fiskfond 4 dl vispgrädde 1.5 tsk majsredning 2 msk smör salt 4 skiva skinka lufttorkad av parmatyp 4 bitar torskrygg à ca 150 g, med skinn, MSC-märkt 150 g sockerärtor 2 dl frysta ärtor små Till servering potatis Nykokt
Lägg ned torskryggen i pannan med skinnet nedåt. Torskrygg. Blanda mjukt smör och mjöl i en skål med en gaffel till en pastaredning och rör ned i såsen
Lägg upp fisken medvitvinssåsen och ärtpurén och toppa med parmaskinka. Tillsätt crème fraiche och vispa samman såsen med resten av smöret skuret i små bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.