Torskrygg med lyxig potatispuré och dillsmör
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg à 125–150 g
  • 1 smör till stekning
  • 1 Potatismos med krabba och dill
  • 1600 g potatis, mjölig sort
  • 1 ca 20 g smör
  • 14 msk mjölk
  • 11 burk inlagd krabba, 170 g, avrunnen vikt 120 g
  • 11 msk hackad fryst dill
  • 1 rivet skal av 1/2 citron
  • 1 salt och peppar
  • 1 Skirat smör med dill
  • 1125 g smör
  • 1 inlagd rödlök
  • 1 sparris
  • 1 färsk dill1. Skala potatisen och koka den mjuk, 15–20 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och vispa ihop för hand till jämn konsistens. Spä med mer mjölk om du önskar lösare konsistens. 2. Låt krabbköttet rinna av. Blanda ner det i moset tillsammans med dillen. Rör om. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. 3. Salta och peppra torskfiléerna. Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn fisken på båda sidor. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt stå 7–8 minuter så att fisken blir genomstekt av eftervärmen. 4. Skirat dillsmör: Låt smöret smälta på låg värme i en kastrull utan att röra om. När smöret smält, häll försiktigt det klara smörfettet i en skål, låt bottensatsen vara kvar i kastrullen. Rör ner dillen i det klara smöret. 5. Servera torsken med moset, den syrliga rödlöken och kokt eller lättfräst grön sparris. Dekorera med färsk dill och ringla över skirat dillsmör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.