När potatisen kokat klart, sila och pressa med potatispress. Häromdagen såg jag ett recept hos ICA så idag gjorde jag en variant på den med sådant jag hade hemma
Smaksätt gärna med salt och peppar. Jag gör väldigt sällan fisk och det är synd. Jag sprang på färsk torskrygg till ett okej pris i helgen så då fick det bli lördagens middag
4 Rimmad torsk 4 port torskrygg (à ca 140 g) 1 1/2 msk salt 2 tsk socker 5 dl vatten Potatiscrème 600 g mandelpotatis 2 dl smetana 1/2 citron salt peppar Dillsmör 2 dl avrunna skalade räkor i lake 1/2 purjolök (à ca 100 g) 1 kruka färsk dill 100 g smör färskpressad citronsaft (några droppar) 1 ask krasse Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
torskrygg. Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Låt svalna och blanda med potatismjöl, äggulor, salt och hälften av smöret. Man måste ändå imponeras av dem när vanligt vill-ha-tjat övergår i förhandling och strategi
Låt lök och vitlök steka med på slutet. Krydda med salt o peppar. En mästerlig maträtt komponerad av Ulf Wagner till Sinnen och Smaks event i Stockholm
Torka bitarna torra med hushållspapper och stek sedan med skinnsidan. med hackad dill. då lätt rimmad och något fastare i köttet och får en bättre sälta
Vad sägs om torkrygg med savojkål och sockerärtor i champagnesås. Nej, nu blir det till att planera lite för lördagens baluns som kommer går i lite After Ski tema, trots bristen med snö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.