Det var ett tag sedan mitt senaste inlägg. Men jag hoppar rätt ini leken igen med en smarrigfirre. Torsk är en av minafavoritfiskar, och den är återigen helt ok att äta då man kan få tag ifinfin odlad torsk
En rejäl bittorskrygg med skirat smör och riven pepparrot. Enklast möjliga är nästan godast. Torskrygg är enkelt att tillaga, fast och finti köttet och lätt att variera
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Något som alltidfinns hemma hos oss, som står i kylskåpsdörren – jämt
Serveras tex med en färgrik sallad med rödkål, macheblandning etc. Lägg ovanstående smörblandningi en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra
Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskrygg med äggsås. Bland det mest omtyckta ikategorin husmanskost enligt många av er och jag instämmer (lite grann)
Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd och strö det över fisken. Jag är ju en person som helst äter färsk fisk men torskryggen som man köper fryst ibit från tex Findus är helt ok & det blir ju lite mer ekonomiskt
Torka noggrant och stek torskryggentillfin yta i smör. Ju enklare du gör det, desto godare blir det. Grunda med sparris på varma tallrikar, lägg varsamt på torskryggen, häll över skirat smör, och strö över "serranochips"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.