Töm i alla musslorna, på med locket. Servera med baguette som du rostat i ugnen och en iskall öl. Skölj, tvätta, skrapa skalet och ta bort allt skägg på musslorna
Blanda ner rödlök och smör tillsammans medparmesanosten. Focaccia medparmesanost. Jag strödde dessutom över riven parmesan när brödet stod inne halva tiden
Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslornaoch sjud tills de öppnar sig. Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt
Där kan du se vilken fisk som är grönmärkt och fritt fram att äta, vilken som är gulmärkt och som man ska iaktta viss måttlighet med, och vilken som är rödmärkt och helt no-no
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis tillsammans med fänkål rekommenderas för ammande kvinnor eftersom både örterna anses öka mjölkbildningen
Smaka av såsen med honung, salt och svartpeppar. På högersteget bestämde jag mig för att baconet från Gårdsbutik Thuresson skulle användas tillsammans med lite av mina hemmagjorda soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.