Då kan man lyxa till det med lite saffran i såsen i stället. Där kan du se vilken fisk som är grönmärkt och fritt fram att äta, vilken som är gulmärkt och som man ska iaktta viss måttlighet med, och vilken som är rödmärkt och helt no-no
Den här torskgrytan slängde jag ihop i söndags. Några selleristjälkar fick också åka med. Hacka vitlöken och fräs i olja i en stor gryta tillsammans med ingefära och currypasta
Servera med kokt potatis och sallad. En halv hackad purjolökEtt tinat torskblock2 msk kaviar på tub2 msk dill ( hackad)1,5 dl riven stark ost1 dl cremefraiche 1,5 dl grädde Lite salt och citronpeppar Kokt potatis Valfri salladBryn löken och i med torsken som du skär i mindre bitar. Blanda ihop kaviar, grädde och cremefraiche med en gaffel och häll i tillsammans med övriga ingredienser och låt puttra på ca 15 minuter
Servera med stekt falukorv. Tillsätt ärtorna och morötterna rör om försiktigt. 680 g ärtor och morötter. Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det
Dagens fiskgryta är just ett sånt recept som har hängt med länge och som dessutom är lite extra betydelsefullt, i alla fall för frun i köket vars mor receptet kommer från
Jag har fått många bra recept och tips ur boken LCHF för tjejer av Cathrine Schück och det som jag testat senast är ärter smaksatta med mynta och citron samt fetaost
I dag blev det torskgryta och jag valde de grönsaker som fanns i kylskåpet, potatis och dessutom provade jag röd chili och lime i, vilket blev riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.