Torskgratäng
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • torskfilé
  • 1 grädde (gärna vispgrädde)
  • 1 crème fraiche
  • 1 hackad färsk dill (eller 0,5 dl djupfryst dill)
  • 1 purjolök
  • 1 citron (justera syra efter smak)
  • 1 fiskbuljongtärning eller salt
  • 1 dijonsenap
  • 1 salt och peppar
  • 1 kokt potatis
  • 1 kokta ärtorVärm ugnen till 200°. Om du använder fryst fisk låter du den tina först och torka sedan med hushållspapper.Tvätta och strimla purjolöken till tunna skivor. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform.Skär torsken i portionsbitar, och lägg över purjolöken.Lös upp buljongtärningen i lite hett vatten. Blanda crème fraîche, grädde, dill, senap, saften från 1 citron, buljongen, salt och peppar i en skål. Riv i lite skal från citronen, få bara i det gula. Blanda såsen väl och häll det försiktigt i ugnsformen.Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris. Smaklig spis!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.