Rester av hovmästarsås kommer till nytta i denna vardagsrätt medtorskfiléochgräddig sås. Lägg torskfiléerna i ugnsformen, salta och droppa blandad citronsaft och vitvinsvinäger över fisken
Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Linser är prima vardagsmat och en självklar basvara hemma hos oss
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Smält lite flytande smör i stekpannan och låt gul lök, vitlök och soltorkade tomater mjukna i smöret
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Gräddig pastasås med vitlök, svamp och persilja. Dessutom undviker vi under programmet processade köttlaternativ och mjölk- och gräddprodukter med tillsatser
Vi använde torskfilé men det går även bra med torskrygg eller annan vit fisk. Den lite söta gulbetspurén passar utmärkt ihop med fisk och lite salta tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.