600 gram
torskrygg, ca 140 gram per bit - gärna Skreietorsk
175 gram
smör
1 Potatismos:
600 gram potatis
1100 gram
smör
11 dl
mjölk
1 Sås:
2,5 dl grädde
12,5 dl
creme fraiche
11
fiskbuljongtärning
11 msk
citronsaft
12 msk
hackad persilja
1
salt
11 krm
vit- eller svartpeppar
1 Tillbehör:
150 gram bacon, ca 1 paket
14
morötter
1300 gram
gröna ärtorSkär bort ev. skinn på torsken. Plocka ben om du hittar några. Dela torsken i fyra lika stora bitar. Salta och peppra på torsken och låt den ligga medan du förbereder resten. Skala morötter och potatis. Dela morötterna i slantar och potatisen i grova bitar. Koka potatisen mjuk i ca 15-20 minuter. Skär bacon i tärningar. Stek bacontärningarna knapriga och lägg sedan över dem på hushållspapper. Gör såsen: blanda grädde, crème fraiche och fiskbuljongtärning samt citronsaft. Koka upp till första bubblan och ta sen från värmen. Tillsätt persiljan. Låt stå. Koka ärtor och morotsslantar mjuka i vatten ett par minuter. Häll av dem. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek torsken i smör i ca 5 minuter per sida för tjocka bitar och 3-4 minuter för lite mindre tjocka. Ös med smör. Kontrollera så att torsken är fint stek genom att försiktigt se så att den precis faller isär i tjocka flagor med ex en kniv och gaffel. Stek annars lite till på låg värme och ös med smör. Torsken kan också brynas i smör och sedan gå klart i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Servera torskryggen öst med smöret den stekt i samt garnerad med knaprig bacon; vidare med fisksås, potatismos, ärtor och morotsslantar. Pressa gärna lite citronsaft över torsken vid servering.
Ta ut formen och garnera med räkor, rom, lök, dill och citron. Salta och peppra fisken. Gör potatismos. Koka potatisen mjuk, blanda ner resterande ingredienser och smaka av
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 4 bitar torskfilé. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
______________________________________________________________________________Alla mina matrecept hittar du HÄR >>Torskfilé i äggsås med knaperstekt bacon
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort. 1pkt bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.