Riv morötterna och löken grovt och dela oliverna i halvor. Lägg torskryggen i saltlagen i 15 minuter. Fräs spenat, morötter och lök i en stekpanna med olivolja, i 2-3 minuter. 800 g torskrygg eller torskfilé. 2 morötter. 800 g torskrygg eller torskfilé 0,5 l vatten 0,5 dl salt 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen 2 morötter 2 schalottenlökar 12 svarta oliver 0,5 citron, pressad saft olivolja salt och svartpeppar 1 dl ströbröd 1 citron, rivet skal 1 dl persilja, finhackad 2 tsk torkad timjan 2 msk pinjenötter 1 dl olivolja citron, till servering
Ostpanerad torsk med basilikasås. Skala och hyvla morötterna tunt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek torskfilén gyllenbrun på bägge sidor
Skala och skär morötterna i "kronor". Torsk i kokosmjölk med citron och morötter (4 personer). 4 frysta torskfileer (vi hade 520 g totalt). 4-5 morötter. 4 frysta torskfileer (vi hade 520 g totalt). 4-5 morötter citronpeppar
Ikväll blev det torsk och grönsaker. Skölj zucchinin och skala morötterna. 4 torskfiléer (färska eller djupfrysta). 2 morötter. 4 torskfiléer. 2 morötter
Tina torsken. Skala och slanta morötterna, dela broccolin i buketter, skala och flisa vitlöken. 1 paket djupfryst torsk på 400 g - MSC-märkt förstås. 4 - 5 stora morötter. Lägg i morötterna och vitlöken och låt dem sjuda ca 10 minuter. 1 paket djupfryst torsk på 400 g - MSC-märkt förstås. 4 - 5 stora morötter
En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.