Hittade ett recept på Torsk på Pinglans mat som lät jättegott och väldigt enkelt att göra. Hämta nycklar till lokalen, handla det sista, fixa med tårtan, laga mat och duka
Dessutom med FISK. Servera med kokt potatis och kokt broccoli. Torskmed gott täcke 5-6 pers. 2 paket fryst torsk eller sej (eller ännu hellre färsk såklart)20 cm finstrimlad purjolök, gärna det gröna2-3 skivade tomaterhackad dillsalt och vitpeppar4 dl gräddeströbrödSätt ugnen på 225 grader. 2 paket fryst torsk eller sej
Lägg fisken i en smord form (dela på filéerna, eller skär i skivor om du använder torskblock). Koka ihop grädde, creme fraiche, hummer- och fiskfond och citronsaft, red av med maizena till en stuvning
riven ost – med lite smak på. Krydda med salt, peppar och nyklippt dill. När rotfrukterna är klara så kan man med fördel strö över rostade sesamfrön över
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Tillagning kokt torsk. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.