Här är hennes supergoda recept på fisk med räkor och fetaost. – Jag gillar enkla receptmed minimal insats i köket, säger kokboksförfattaren Anna Aobadia
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
1Potatissallad900 g färskpotatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 1 knippe färsk persilja, hackad 1 knippe gräslök, hackad 1 citron, i halvor 300 g grön sparris (gärna lite tjockare) olivolja salt peppar
4 900 g potatis Foliepaket 4 ark grillfolie ca 600 g torskfilé 1 röd chili 250 g körsbärstomater 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 tsk finhackad färsk timjan ca 12 oliver 2 msk olivolja 2 msk smör salt peppar Citronkräm 2 tsk finhackad färsk timjan 2 dl smetana skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk saft) Till servering 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Torskmed spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Lägg upp gnocchi/squashoch fisk på tallriken, ringla citronsås över och toppa med dillvippor. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta
4 900 g fast potatis Dragonkräm 1 kruka dragon 2 dl smetana salt och peppar Rödbetor 500 g förkokta rödbetor 2 msk kapris 1 msk smör Torsk 600 g torskfilé Till servering 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.