On the menu there was my very own asparagus and chanterelle risotto, with a hint of lemon. Födelsedagsmiddagen bestod av en krämig och god risotto med smak av sparrisoch kantarell, så himla god kombination
4 Potatis 900 g fast potatis 250 g grön sparris Sås 1 gul lök 1 tsk olja 2 dl vatten 2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron) 1 tärning fiskbuljong 1 citron Torsk 600 g torskfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Garnera med färsk basilika och servera risotton med den frästa sparrisen (och eventuellt kött). Med färsk snabbfräst grön sparris åt jag risotton vegetariskt medan Mannen fyllde på proteinmängden med grillad kyckling - förstås
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Jag gjorde det också lätt för mig och tog en påse färdiga tärningar av lax ochtorsk, men naturligtvis kan du ta annan fisk och tärna själv om du föredrar det
Servera med laxpaketen ochsparrisen. Häll över lite olivolja, salta och peppra, krydda eventuellt med basilika, dill och persilja, så har du en perfekt grund för en fantastisk måltid
Halstrad torskmed vit sparris som primör och skumPå sparrisskalet kokar du snabbt en enkel sås under tiden som du tillagar grönsakerna i ugnen och halstrar torsken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.