En bit torskrygg per person. En burk blandade olivermed mycket smak – gärna eko. Doften bjuder på vit persika, en fin örtighet tillsammans med len aprikos
Servera torsken nykokt med potatis och gräddstuvad purjolök. Torsken har kallats för havets guld och har hållit liv i hela folk, ändrat samhällen och till och med utlöst krig
Krydda fisken med salt & peppar. Lägg fisken på purjolöks röran och servera med potatismos och sallad. Fräs purjolöken i lite olja i 3 minuter. Halvera citronen och pressa ned 1 msk saft i purjolöken och den andra halvan klyftar du och har som tillbehör till torsken. Stek fisken gyllenbrun i lite olja på medelvärme 2 - 3 minuter på varje sida
Det är en del moment att göra men pastarätten blir jätte god med de vinbreseradade purjolökarna, parmaskinkan, parmesanosten och den krispiga pangrattaton med svamp, vitlök och rosmarin
Här är en torsk som är buslätt att göratorsk, beräkna ett halvt paket frysen torsk per person. 1 stor purjolöksparris, i väntan på den färska sparrisen så får det duga med ett fryst paket. lite färsk pressad citron saftörtsalt och peppar blandade sorter2 dl grädde (mer om det ska bli mycket sås)Skär den tinade fisken i kuber, skiva purjolöken och dela sparrisen i fyra delar. ) 1 stor purjolök
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.