Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, riven pepparrotoch salt
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Blanda rivet ägg med skalade räkor och nyriven pepparrot i en bunke. Servera fisken med kokt potatis, garnityret som består av räkor, dill, ägg och pepperrot samt bryntsmöroch en citronskiva
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, pepparrotoch salt
Servera på varma tallrikar med rotfruktsstavar och rucolasallad, bryntsmöroch nyriven pepparrot. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg och en nötaktig doft
Kokt TorskmedPepparrotssmör. Låt dra ett par minuter, vänd försiktigt torskenmed en stekspade. Kokt torsk låter väl kanske inte som en riktig delikatess för en del
Servera torskenmed kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrotoch ev. lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan medsmör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.