4 600 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej 1 tsk salt 2 krm peppar ca 1 l matolja till fritering Ägg- och kaviarsås 4 ägg 1 rödlök 1/2 dl kaviar på tub 1/2 dl crème fraiche 1/2 dl lättmajonnäs 1 krm salt 1 krm peppar 1 dl finskuren gräslök 2 msk färskpressad citronjuice citronklyftor till garnering Panering 2 ägg 0,8 dl vetemjöl 2 dl panko eller ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Idag blev det en fräsch sallad medtorsk. Lägg tärningarna i en långpanna med bakplåtspapper. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen, tillsammans med buljongtärning
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Tillagning kokt torsk. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.