torsken på metal folie på en bakplåt med vitvin, citronsaft, dill och rikligt. torsk. sin sida och bad mig att utveckla fler matlådor med fisk och skaldjur
Putsa torsken ren från hinnor och ben, rulla varje filé med "skinn"-sidan innåt. Skär havskräftorna på mitten, garnera fisken med dem, dillen och kanske någon citronklyfta
en solig currygryta medtorsk. Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Jag serverade med pressad potatis och gröna ärtor. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter
Avsluta med att strö över finhackad dill och gräslök. Om du vill skalar du dem, men det fungerar bra med skal om skalet är fint och potatisarna är ekologiskt odlade
Den smörkoktapotatisenmed ett smörigt yttre och välkokta inre fyllde ut tallriken på bästa sätt. Då allt var i puré fick denna stå och svalna något medanpotatisen börjades skalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.