Sätt ugnen på 175°C. Halvtina fiskblocket om det varit fryst och skär det lite på snedden i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta.
Skala och hacka löken. Hacka sedan de ansade champinjonerna.
Lägg Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
När matfettet tystnat och blivit svagt brynt – mjukfräs svampen och löken. Salta och krydda några varv med pepparkvarnen.
Fördela lök- och svampblandningen över fisken och häll Milda Mat runt om.
Grädda fisken i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Strö över persiljan och servera med lättkokta grönsaker t ex morötter, broccoli eller sockerärter.
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1 Salta torskfilen och låt det rimma ca 10 min. Stek torskfiléerna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. 2 Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna. 3 Smaka av med salt och peppar. 4 Servera torskenmedchampinjoner, bacon och potatismos
Koka torsken. Skär champinjonerna i skivor och stek den i olivolja med lite vitlök. 4 filéer torsk. 400 g färska champinjoner. 4 filéer torsk. 400 g färska champinjoner
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Tillagning kokt torsk. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.