Torsk med champinjoner
Milda.se
Milda.se

Torsk med champinjoner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g färsk eller fryst torskfilé
  • 3 krm salt
  • 1 liten gul lök
  • 100 g färska champinjoner
  • 1½ msk Milda
  • 1½ krm mald vitpeppar
  • 1 dl Milda Mat
  • 2 msk finhackad persilja

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Halvtina fiskblocket om det varit fryst och skär det lite på snedden i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta.

    Skala och hacka löken. Hacka sedan de ansade champinjonerna.

    Lägg Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.

    När matfettet tystnat och blivit svagt brynt – mjukfräs svampen och löken. Salta och krydda några varv med pepparkvarnen.

    Fördela lök- och svampblandningen över fisken och häll Milda Mat runt om.

    Grädda fisken i mitten av ugnen ca 30 minuter.

    Strö över persiljan och servera med lättkokta grönsaker t ex morötter, broccoli eller sockerärter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.