500 g
torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
Skär fiskenimindrebitaroch lägg i en litenugnsform, dvs så fiskenprecis täcker botten. Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienserochminimaltmed förberedelse
Idag gjorde jag torskiugnmed smak av tomat och purjolök tillmiddag. Mat som går snabbt ochsmidigt att laga och som sköter sig självt iugnen är alltid bra tycker jag
Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Med en bebis hängande över armen så måste det gå undan ochinte vara allt för avancerat vilket ju förstås inte betyder att det inteblir gott
Lägg torskeni en ugnssäker form och krydda med salt ochcitronpeppar. Ieftermiddags körde jag och hämtade barnen litetidigare från fritids, och sen fick de följa medmigtill jobbet de sista två timmarna
IngredienserPortioner. 4 900 g fast potatis 600 g torskfilé salt och peppar 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 kruka dill 1 citron 250 g broccoli Lägg tilliinköpslistan Stå intevilsenibutikenigen
Jag ficktipset av en kollega att laga fiskmed rödbetor ochkapris - vilkensmaksensation. Till det gjorde jag potatis- och jordärtskocksmos och det blev en succé hos alla
Torskmed kål200 g spetskålolivolja salt 4 bittorskrygg, à 150 g. Råpickladrättika0,6 dl ättiksprit 12 % 0,5 dl strösocker 1 dl vatten salt 150 g rättika. Brynt smörhollandaise200 g smör 3 äggulor 1 msk citronsaft salt. Tillservering80 g hasselnötter, rostade och hackade krasse kokt potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.