Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,senhoki, men annan vitoch fast fisk går precislika bra
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienserochminimaltmed förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
4 bitartorsk, cirka 140 gram styck. 2 krm vitpeppar. 2 dl strimlade soltorkade tomater i olja. 0,5 dl olivolja. 1 klyfta vitlök. 2 krm chiliflakes. 0,5 dl riven parmesan eller grana padano. 12 potatisar, gärna delikatesspotatis som sparrispotatismedfint skal du kan koka utan att skala. 1 citron
Torskmed spenat och tomater isyrligkaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala ochskiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vitastrimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
Idagblir det alltså en vardagsfiskrätt, men ändå medlite guldkant, mandel- och kokospanerad torsk. fryst bladspenat, försiktigttinadtillsammansmedflisadvitlökoch vänd i en klick smör + lite kvarnsalt
Fördela på spenaten och toppa medskivad tomat. Fräs spenaten iolivoljatillsammansmedvitlök. Om man råkar ha ett fiskblocki frysen… och söta goda tomater
Servera torskenmed grönsakerna och kokt potatisvidsidan av. Skär torskeniportionsbitar. Skålla tomaterna genom att skära ett kryss på toppen, sänka ned i kokande vatten ett par minuteroch sedan dra över mediskallt vattem
Den här måndagens vegorätt får blilite annorlunda men väldigt god - härligt färgsprakande paprikormed en fyllning av blandad svamp, babyspenat och det naggande goda, rödbruna, lilla fröet canihua
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.