Doppa torskeni ägg och rulla den sedan i parmesanosten. Torsk. Citronsåsen. Så himla gott och enkelt. Jag älskar citron så det kan nog intebli för mycket Torsk
(beror helt på hur hungrigani är. ca ½ tsk citronpeppar. (lite svårt att skriva en mängd som passar alla smaklökar, den här mängden salt och peppar passade mig)
Torka av och lägg torskeni en smord ugnsfast form. Citronsås. Lägg ströbröd, timjan, basilika, dill och parmesanost i en mixer och kör tills allt är smuligt
IngredienserPortioner. 4 900 g fast potatis 600 g torskfilé salt och peppar 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 kruka dill 1 citron 250 g broccoli Lägg tilliinköpslistan Stå intevilsenibutikenigen
Servera torsken med pepparrotspotatis, citronsås, grönsaker och baconkrisp på toppen. Torka av och stek torsken någon minut på ena sidani smör i en varm panna
När fisken är klar ska du ta tillvara skyn och hälla den icitronsåsen. Så himla gott. Lägg upp gnocchi/squash och fisk på tallriken, ringlacitronsås över och toppa med dillvippor
Det blev en rätt som vi åt ganska regelbundet när jag bodde hemma, men som jag aldrig har gjort själv (så det var ett tag sedan) - kokt torsk med citronsås och kokt potatis
Stek torskeni olja eller smör tills den fått fin färg någon minut. Stekt torsk. Citronsås. Putsa potatis. Torsken är färdigstekt när du precis kan ta isär köttet i flagor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.