För att åtgärda det tänkte jag se om lite mer jäst i degen kan ordna saken. Så jag tänker leta upp ett nytt recept och hoppas att de färdiga bröden blir bättre med ett nytt recept
Vid förvaring i rumstemperatur så blir det vanligtvis väldigt torrt och tråkigt väldigt snabbt. Lite liknade grovt danskt/tyskt rågbröd eller kavringsstuk på det i konststensen (men kanske aningens kompaktare) och det smakar nästan lite åt det hållet men inte lika kraftig smak
Smaka av med salt och peppar. Jag serverade min med nyttiga nudlar men man kan lika gärna ha klyftpotatisar eller ris eller pasta eller kanske bara en sallad till
) I veckan som kommer nu så ska det tvättas fönster och byta gardiner just tvättandet är väl inte så kul men att byta gardiner det gillar jag allt blir som nytt och man får helt nya fönster
Alltså en botten som smakar som härliga kolakakor och en krämig kladdkakefyllning, tillsammans med grädde och bär så blir det en riktig hit… eller snarare en homerun
Valfritt, du kan hacka lite mörk choklad, hacka lite polkagrisar eller garnera med lite grädde. Tänk på att inte vispa den för hårt då den gärna kan bli grynig
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Kavla eller platta ut dem, en i taget, till ca ½ cm tjocka trekanter (se bilden). Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Man kan tro att det är ett hårt bröd, men det ÄR ett mjukt bröd. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till degvätskan. Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.