Torkade tomater i ugn med ramslök
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kvisttomater
  • 1 msk flingsalt
  • 15 blad ramslök
  • 2-3 dl extra virgin olivolja1. Skölj tomaterna och skär varje tomat till fyra klyftor. Rada upp tomatklyftorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Smula över salt.
  • 12. Ställ in plåten längst ner i ugnen i 125° under ca 4-5 timmar. Nagga snittytan med en gaffel efter halva tiden – då rinner saften ur lättare. Beroende på ugn kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre – om du vill semitorkade avbryter du tidigare. Börjar de bli brända – sänk värmen.
  • 13. Låt tomaterna svalna och lägg sedan ner dem i en väl rengjord glasburk. Slå på olja och vänd ner strimlad ramslök. Sätt på locket och förvara i kylskåpet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.