2-3 dl
extra virgin olivolja1. Skölj tomaterna och skär varje tomat till fyra klyftor. Rada upp tomatklyftorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Smula över salt.
12. Ställ
in plåten längst ner i ugnen i 125° under ca 4-5 timmar. Nagga snittytan med en gaffel efter halva tiden – då rinner saften ur lättare. Beroende på ugn kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre – om du vill semitorkade avbryter du tidigare. Börjar de bli brända – sänk värmen.
13. Låt
tomaterna svalna och lägg sedan ner dem i en väl rengjord glasburk. Slå på olja och vänd ner strimlad ramslök. Sätt på locket och förvara i kylskåpet.
Jag tog lite blandade tomater, delade dom på mitten och la dom medskinnsidan nedåt på en ugnsplåt. Ugnstorkade tomarer, några vitlöksklyftor och olivolja
Jag skickarmed receptet ändå och frestar iställetmedbilder av att grillat är gott. Entrecote, pommes, hemmagjort persiljevitlökssmör, bea och fyllda tomater
Vänd dem efter halva tiden och låt de sedan stå kvar iugnen över natten, gärna med luckan på glänt. Hur länge de behöver torka är väldigtolika beroende på vilkenugn du använder
Bara till att blanda ihopmatlagningsgräddemed tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), rivilitecitronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsättlite grönsaker som tex tomater och spenat
Lägg över de halverade tomaterna. fiskiugn. Krydda fiskenmed kryddor och salt. Gårdagens adventsmiddag. Dela den halvtinadefiskeniportionsbitar och lägg i en ugnssäker form
4 port Falukorv iugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé TillbehörPotatismos Kokta grönsaker Värm ugnentill 225 * Skär korven iskivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. - Läs hela inlägget här 4 port Falukorv. 2st tomater
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.