Efter en lång julledighet kommer här ett recept på ett nyttigt snacks du lätt kan göra själv. Det tar lite tid för dom att torka, men själva tillagningstiden är kort
Skala och kärna ur äpplena, blanda med socker och kanel, (och ev. Det regnar ute så vi kröner dagen med att baka en gyllene saffransäppelkaka kryddad med mandel, rom och kanel idag
Lusse Lelle, Lusse Lelle elva nätter före jul. Blir inte mycket till Lucia-firande här hemma idag,. jag har ju inte ens bakat några saffransbullar i år
112 st torkade aprikoser. 1Ingredienser 1,2 kg Blandat lammkött, gärna med ben men räkna då bort benens vikt 2 msk rapsolja 4 st vitlöksklyftor 2 st gul lök 2 msk tomatpuré 5 dl vitt vin 12 st torkade aprikoser 6 st kanelstänger 4 st stjärnanis 0,5 tsk chiliflakes 1 msk salt 2 msk koncentrerad köpt kalvfond eller dubbel mängd hemgjord 30 st cocktailtomater vatten Topping
Lördag 2 januari Åkte ut till Jordbro och bjöd mormor och morfar på trerätters. Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Hej fredag. Den här fredagen är så otroligt efterlängtad. Så efterlängtad som en fredag bara kan vara tror jag och nu känner jag mig som en människa igen
Torkade äppelringar. För något år sedan var jag helt besatt av torkad frukt, särskilt äpplen. Det är så gott och nästan så pass sött att man blir misstänksam
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. En riktigt goding enligt mig som numer hör julen till, farligt goda
Tillbaka igen. Eftersom det inte blev någon bak uppdatering förra helgen lägger jag nu upp förra veckans góbullar med smak av rabarber, kanel och vanilj
Ovan ser ni, från vänster, äppelchips som torkat på lite högre värme ej urkärnade, äppelchipstorkade på lägre värme urkärnade och så längst ner till höger äppelchips kryddade med lite kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.