1 påse
torkade sviskon Om ni vill kan man blötlägga det, hälla av och låta torka igen..för mjukare konsistens. Klipp aprikoserna och sviskonen i lagom små bitar. Blanda i en stor skål. Lägg sedan allt i en ren burk med tättslutande lock och förvara i skafferiet! Håller så länge som påsen angiver!Så här ser blandningen ut och ni kan tillsätta andra sorters torkade frukter och bär!! Så här fin blev burken till mamma! På locket limmade jag fast lite presentpapper och nerom kanten. Sen pillade jag runt och in det på insidan av locket och tejpade fast det.Band ett snöre om burken och limmade på en bit papper som etikett. Där rev jag kanterna så den skulle se lite gammal ut!
Vi torkade kött i går , Beef jerky ni vet "cowboy mat" ett gammalt sätt att konservera kött. Det går också bra att torka i ugnen, lägg ut strimlorna på grillgallret till spisen, låna grannens galler så får du två eller tre galler som du samtidigt kan stoppa in i ugnen, Men tänk då på att Grannen måste få smaka
Prova också, citron, rosmarin, chili, mejram, kapris, sardeller mm… Det här behöver du. Passa på att göra lite olika smaksättningar, bara att använd fantasin
Godaste glassen gördu själv. Jag förberedde också lite för en middag vi ska ha imorgon, jag gjorde bland annat en underbar glass, den är så god och enkel att göra på bara några minuter, man gör en grund glass och tillsätter den smak man vill, tex lakrits, choklad eller bär
Och varför inte en fin vas som du enkelt gör själv. Hjärtformade whoopies är söta i dubbel bemärkelse. Dessa hjärtformade klubbor är lätta att göra men blir en finfin present
Inte ens en glassmaskin behöver du. längst bak i bild är drottningglass, i mitten konjaksglass och längst fram är lakritsglassHur gör man då glass utan maskin
Inte dumt alls när dom där sugenheterna på smaker sammanfaller, kan vi meddela. Alla ingredienser till masalan (masala betyder alltså kryddblandning på indiska fick vi lära oss) fanns på vår eminenta kryddörr, det enda som behövde göras var att köra den hela nejlikan till ett fint pulver och det fixade vår kryddkvarn fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.