Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis av julrecept här i bloggen
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Rör tills smeten är blank. I förrgår svängde jag ihop detta superenkla godis, tokfort gick det att göra (behöver dock stå över natten och stelna sen) och gott blev det
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal
Jag har berättat om några av mina måsten. En annan är wienernougat till jul. Man måste bara vara noga med att röra om och kolla till så att chokladen och nougaten inte bränns och blir hårda
Sagt och gjort, funderade lite kring ingredienserna och hur jag skulle kunna få till den på bästa sätt och slutresultatet blev en pepparkakscheescake med frosting
och det var att försöka "översätta" vinnaren av God Jul vimpeln, Monicas favoritjulkaka, i det här fallet saffransbiskvier till en mer lchf-vänlig variant och jag tror minsann att jag lyckades
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.