Veckomenyer & Topplistor. 53. Sist ut i topp5 under 2016 blir våra mest lagade och älskade vardagsrätter som utan tvekan kommer med oss in till 2017 års alla matlistor. topp5 -. vardagsmat 5 vardagsmat 2016
1 medelstor gul lök2 vitlöksklyftor1 tetra krossade tomater, 500 g½ dl tomatpuré½ msk kokossockersalt och svartpeppar från kvarn1 msk balsamvinägerolivolja till stekning2 stora auberginer1 stor zucchini1 dubbelförpackning mozarella, 250 g1½ msk mozarellamix - eller annan valfri kryddblandningca 1 dl riven mozarella - finns att köpa färdigriven i påseSkiva aubergine och zucchini, lägg ut på en skärbräda, och salta rikligt på skivorna. Låt koka ihop på medelvärme ca 10 - 15 minuter. Lägg skivorna på bakpapprade ugnsplåtar, och låt mjukna i ugnen ca 10 minuter på 225 graders ugnsvärme (jag tog båda plåtarna samtidigt på 200 grader varmluft). Grädda på 225 grader (eller 200 grader varmluft) ca 20 minuter tills gratängen börjar bubbla och få fin färg. 1 tetra krossade tomater, 500 g½ dl tomatpuré
Kyckling i topp. Köttbullar är inte på min topp fem, men det är mest för att jag är för lat för att rulla egna och för dum-stolt för att köpa färdiga, hehe
Om du använder torkade lasagneplattor, sätt på en stor kastrull med vatten och koka några plattor i taget i 4-5 minuter. Häll över tomatsåsen och ställ in i ugnen i 15-20 minuter
Om man inte vill eller kan äta mjölkprodukter kan man toppa med s k veganost som är gjord på soja, alternativt blanda ihop någon yoghurtersättning med örtkrydda och klicka på i stället för smetana/parmesanblandningen
Servera färsen på nachochips och toppa med ost, grönsaker och gräddfil. Sätt ugnen på 225 grader. 773 kcal, 35 g protein, 39 g fett, 61 g kolhydrater. 5 st Huvudsallat. 5 st Gurka. 125 g Körsbärstomater. 5 st Rödlök. 225 g Majskorn
julgodis topp tre,. Här kommer mina topp tre-favoriter. 15 December 2018. julgodis topp 3,. julgodis topp 3,. Julgodisets topp 3. 15 mariannegodisar. 75 g smör. 25 minuter på medelhög värme tills smeten klarar kulprovet. Dela på Twitter 15 D. 15 mariannegodisar. 75 g smör
Inlägget Indisk vego curry publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. 50 g blad spenat. Hacka löken, pressa vitlöken, riv ingefäran, och dela chilin i ca 5 bitar
Vi är ju vegetarianer och fler och fler visar intresse för den vegetariska maten (tack och lov) så jag tänkte börja köra med "Veckans vego" här på bloggen
Veckans vego är en mumsig helgfavorit här hemma. Vi är inne på höstens andra förkylningsomgång, men som vanligt blir vi inte helt däckade i några få dagar, utan lite småhängiga i många dagar
Låt koka samman ca 15 minuter på låg värme. Härom veckan testade jag att göra en vegetarisk variant på chili con carne, jag bytte ut köttfärsen mot quornfärs
1 dl ris½ zuccini - tärnadca 5 buketter broccoli1 äggLite vitkål som jag oxå hade hemma. Koka först broccolin i 3 min sen steker du allt o kryddar hur mycket du vill o duttar o soya ,stek i ca 5 min i ca 1 msk olivolja. ca 5 buketter broccoli
)6-8 st3 dl gröna linser koka 25 min så de ej blir överkokta800 g kantareller4 st stora gula lökar1/2 tsk dijonEv 2-3 msk vattenStek svampen ordentligt, skär löken i tunna båtar. 3 dl gröna linser koka 25 min så de ej blir överkokta
4 portioner valfri pasta - jag tog glutenfria, flerfärgade fusilli från Doves Farm225 g brysselkål150 g broccolibuketter75 g grönkål - de grova stjälkarna borttagnaca 3/4 dl soltorkade körsbärstomater4 ägg3 dl gräddmjölk - jag tog 50/50 av vispgrädde och mjölk1 msk Wild Garlic Mixsalt, svartpeppar från kvarnca 100 g riven, lagrad ost - jag använde PrästostSkölj och ansa grönsakerna. Gratinera i 225 graders ugnsvärme ca 20 minuter. 225 g brysselkål. 150 g broccolibuketter. 75 g grönkål. 3 dl gräddmjölk - jag tog 50/50 av vispgrädde och mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.