Tonkatsu (friterat, panerat fläskkött)
www.japancentre.com
www.japancentre.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till köttet
  • 40 g pankobrödsmulor
  • 10 g mjöl
  • 1 kotlettrad (cirka fyra centimeter tjock)
  • 1 ägg
  • 750 ml solrosoljaSås:
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 msk ketchup
  • 5 g sesamfrön (valfritt)
  • 1 Ingredienser Till köttet:
  • 40 g pankobrödsmulor
  • 10 g mjöl
  • 1 kotlettrad (cirka fyra centimeter tjock)
  • 1 ägg
  • 750 ml solrosoljaSås:
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 msk ketchup
  • 5 g sesamfrön (valfritt)Förbered köttet genom att göra små snitt på vissa ställen, så att det behåller sin form under tillagningen. Använd en kötthammare eller knivskaftet för att banka köttet på båda sidorna. Avsluta med att krydda köttet med salt och peppar innan du täcker det med mjöl.
  • 1 Vispa äggen i en separat skål och doppa köttet i dem innan du täcker det med ett generöst lager pankobrödsmulor. Försök att fördela dessa jämnt och pressa fast dem på köttet.
  • 1 Du kan nu hetta upp oljan på medelhög värme, till cirka 170 grader. Om du undrar vilken olja du bör använda fungerar solrosolja, rapsolja eller jordnötsolja bra. Du kan använda en wokpanna eller kastrull, men se till att det finns tillräckligt med plats kvar i pannan, eftersom oljenivån ökar när du börjar fritera. Oroa dig inte om du inte har en termometer; släpp para en nypa pankobrödsmulor i oljan. Om det fräser och börjar friteras är din olja klar att använda. Du kan även kolla temperaturen genom att sticka ner dina ätpinnar i oljan. Om du ser massa bubblor är oljan redo för frityr.
  • 1 Lägg försiktigt det panerade köttet i oljan och låt det friteras i några minuter innan du vänder på det. Fritera den andra sidan i några minuter, tills hela tonkatsun får en gyllene färg. Lägg sedan din tonkatsu på hushållspapper, vilket absorberar överflödig olja.
  • 1 Blanda under tiden ingredienserna till såsen i en skål, skär upp tonkatsun i tunna skivor och bred ut såsen över den. Servera med ris eller kål.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.