1 Snabbpicklad
rödkål:0,25 rödkålshuvud, strimlat 2 dl socker 3 dl vatten 1 dl ättikaBlanda ihop ingredienserna till mangodressingen och ställ svalt. Pickla rödkålen genom att värma upp ättika med socker tills sockret lösts upp. Häll i rödkål och häll sedan upp i burk och ställ i kylen. Lägg upp tortillabröden, sprid ut alla ingredienser, toppa med tonfisk, dressing, picklad rödkål och sesamfrön. Njut!
Picklade grönsaker utgör därutöver ett perfekt tillbehör till vardagsmaten, det kan med andra ord finnas grönsaker på bordet med en minimal ansträngning
Idag blir det grön pytt i panna medpickladrödkål till middag hos oss. Så idag blir det pytt i panna med färska ingredienser som inte tar många minuter längre att fixa till
Lägg ett tortillabröd på en tallrik, lägg på ris, paprika och lök och toppa sedan med svarta bönor, guacamole, riven ost, tabasco och den pickladerödkålen
Hyvla rödkålenmed en osthyvel för att få fina, långa, ganska tunna strimlor. Blanda vinägretten (olja, vinäger, salt och peppar) i en skål och vänd därefter ner den strimlade rödkålen
Fyll väl rengjorda glasburkar med morötterna och häll sedan på lagen. (gurkorna brukar jag låta stå i två veckor före vi provsmakar, så gissar det blir likadant med morötterna)
Supergott, enkelt och passar till väldigt mycket. De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.