Soppor gjorda med morötter som huvudingrediens har inte alltid stått högt i kurs hos mig, men sedan jag startade bloggen har jag ätit flera riktigt goda morotssoppor vilket har gjort att jag har börjat ändra åsikt om den solgula soppan
Ingredienser Portioner. 4 2 msk olivolja 1 hackad gul lök 2 hackade vitlöksklyftor 500 g skivade morötter 1 tsk spiskummin 1 - 2 msk riven ingefära 1 krm chiliflakes 1 burk kokosmjölk (400 ml) 2 msk konc grönsaksfond 6 dl vatten 1 msk färskpressad limejuice 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Till servering 1 msk pumpafrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Häll av vattnet från musslorna. Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Pudra över mjölet och späd med fiskbuljong under omrörning
Ingredienser 250 g skalade rödbetor 75 g morot 50 g rotselleri 100 g vitkål 1 rödlök ½ msk olivolja 6 dl grönsaksbuljong ½ msk balsamvinäger salt och peppar 2 msk turkisk yoghurt, ev
Tonfisksoppa med potatis och rotfrukter. Har ni tittat på Maträddarna på Svt. Jag har ju länge propagerat för att inte slänga maten här på bloggen så det känns ju högaktuellt att nu igen ta upp den heta frågan - matsvinnet
Fräs morot, fänkål, purjolök och vitlök i olja. rör ner tomatpuré och timjan. Späd med vin och vatten, smula ner buljongtärningen och koka i ca 10 minuter
Tonfisksoppa. Tonfisksoppa. Ja, vad kan jag skriva om den här veckan då. Den har rullat på som vanligt. En liten miss i planeringen var att jag planerat in att simma i torsdags efter jobbet, men jobb på annan ort gjorde att jag fick hoppa över simningen
Tonfisksoppa. Det börjar grönska. Vecka 18. Måndag. Frukost. Fruktsallad,kvarg,lätt vaniljyoghurt,surdegsbröd med leverpastej och chilikryddad kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.