Förr rekommenderades diabetiker att äta vitkål istället för potatis. Potatisen höjer blodsockret väldigt snabbt efter en måltid, medanvitkålen lägger det på en jämn nivå
Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti, och fetaost. Krydda med salt, svartpeppar, citronpeppar, paprikapulver och basilika
I söndags kom Håkan hem från veckans matinköpstur med ett stort leende på läpparna, visserligen brukar han ha det efter matshoppingen men denna gången var smajlet extra stort
Inte direkt en vanlig fredagsmiddag idag, men är man sugen så är man. Gillar mat med anor och stuvad vitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist
Ingredienser Portioner. 4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.