I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Igår grillade vi lite gott kött och då använde jag bland annat min goda vän Tommys goda marinad. Jag har tillsatt lite salt i receptet för jag tyckte det behövdes
1. Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Kapa i ca 2 cm breda remsor. 2. Lägg kålen i en stor skål (ren och rostfri kastrull/gryta går också bra)
Cheeseburgare600 g nötfärs av högrev salt svartpeppar 80 g cheddarost (eller gruyere, att hyvla) 2 gula lökar 2 saltgurkor smör, till stekning 4 hamburgerbröd
Knäck äggen i en bunke, tillsätt mjölk, vispa ihop. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i mjölkblandningen, vispa så smeten blir klumpfri
0,5 l grädde. 11 dl mjölk. 11 vaniljstång. 17 äggulor. 1125 g socker. 1rörsocker. 10,5 l grädde 1 dl mjölk 1 vaniljstång 7 äggulor 125 g socker rörsockerSkär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.