Mixa de soltorkade tomaternamed tomatpurén och några matskedar av vinet. Jo, jag vet att man i Italien inte brukar servera parmesan till pastarätter med skaldjur, men jag vill ha det ändå, för jag tycker det smakar så gott
Jag växte upp med en mamma som lagade den mesta maten från grunden. Det var lite pyssel innan jag kunde skruva på locken på gurkburkarna, men slutresultatet blev krispiga, jättegoda gurkor, med lagom smak av ättika, salt och socker
Samma gäller med kebab i pitabröd. Woka kebabköttet i en het murikka med olja i. Servera i pitabröd tillsammans med hackad gul lök, paprika- och majssallad och en vitlöksdressing gjord på crème fraiche, vitlök, salt och peppar
Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Till varmrätt åt vi helstekt kalventrecote med gratinerad tomat, blancherad bellaverde och murkelsås
Lägg upp de varma tomaterna tillsammans med parmaschipsen på ett fat och ringla basilikaoljan över. Att njuta av mysiga kvällar som denna med god mat och ett glas vin som lätt kan bli två är ju bara så härligt
Det är så bra med hemmagjord pizza för det första så blir det precis som man vill och för det andra lägger man på allt man tycker är gott eller det man har hemma
Och till det hade vi en god sallad med mycket nötter i. (Limen får en härlig söt smak när den grillas) Topparna kan du använda och pressa saften ur till salladen eller såsen
Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.