Tomatsoppa naturell
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 13 klyftor vitlök
  • 13 msk olivolja
  • 12 burkar hela skalade tomater
  • 11 krm rosmarin
  • 10,5 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 14 msk riven parmesan eller grana padano (valfritt)Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter i en stor kastrull. Häll i tomaterna, rosmarin, salt och svartpeppar. Koka tomaterna i 10 minuter minst. Tomatsoppan blir godast om den får stå och småkoka på svag värme upp mot en timme. Mixa ev. tomatsoppan med stavmixer eller i matberedare om du vill ha en slät tomatsoppa. Eller mosa sönder med en visp om du vill ha en grövre tomatsoppa. Smaka av tomatsoppan med salt och svartpeppar. Vill du ha soppan hetare så tillsätter du lite cayennepeppar och smakar av. Någon tsk socker och vinäger kan man också ha i för att höja smaken på tomatsoppan. Tomatsoppan är klar att servera varm eller kall. Gärna med gott bröd och pålägg till. Strö ev. över lite riven parmesan eller grana padano vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.