Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Servera tomatsoppanmed grillade baguetter. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
4 2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 förp pastasås (tomat och basilika, à 690 g) 8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 150 g spaghetti salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Klipp ner salvian, smaka av med salt och peppar och häll upp den heta soppan i en termos. Smula sönder fetaosten i grova bitar och strö ut i en ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.