En helt vanlig tomatsoppa kanske kan kännas lite "torftig" dock, men det råder man bort på ganska lätt antingen genom att servera den över det traditionella riset, eller som jag gärna brukar göra - göra den lite matigare med hjälp av vitabönoroch korv
En soppa blir nästan bara godare om den får stå en dag och sedan värmas upp innan den ska serveras. Det är precis den typen av mat som passar helt perfekt nu när trädgårdssäsongen dragit igång och vi är ute och påtar i trädgården så mycket som vi bara hinner och orkar
Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade stora vitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Vitabönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
Jag har faktiskt de senaste månaderna börjat äta alltmer knäckebröd och rågbröd och förutom favoritpåläggen avokado och skivat ägg så är det fantastiskt trevligt med en god röra
Tärnade rödbetor med stora vitabönoroch bladspenat. Riva och blanda i en risotto, tärna och blanda till en sallad med äpple, gurka och getost, skiva en rödbeta och servera till en sojakorv eller vegburgare
Jag har fortfarande inte hittat torkade stora vitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönoroch linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Passar så fint ihop med brysselkål, stora vitabönor, körsbärstomater och purjolök. Dressingen är klar och blandas till sist med kål, bönor, grönsaker, örter och sallad
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstonermedvitabönor, vitlök och raspat citronskal
Så gjorde jag med den här högreven som jag serverade med ett smör blandat med honung, mynta och vitlök, tillsammans med ett mos på vitabönormed citron blev det en riktig höjdare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.