Den här tomatsoppan går snabbt att slänga ihop. Nu när det är höst är det gott och värmande med soppa. Smula fetaosten över soppan och strö över pumpafrön
Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppanmed en skvätt grädde och sist så vänder du ner den färdiga pastan
En elev gjorde en tomatsoppa, som direkt fick mitt intresse. Man kan även har kycklingspett och bröd upptill, men för mig räckte det gott med dessa vegetariska alternativ
Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomater med mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakrik tomat- och paprikaröra och tomatpuré
Tillsammans med ett gott bröd är soppan en hel måltid. Tillagade tomater är lika nyttiga som färska. använd en fast tomat, t ex Plumora, organza eller corianne
Lite extra protein och fett adderades med att smula över fetaost, och pumpakärnor. Denna soppa lektes fram i köket, med inspiration att göra en söt och röd soppa på paprika
TOMATSOPPAMED KÖTTFÄRSBIFFAR. Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.