En helt vanlig tomatsoppa kanske kan kännas lite "torftig" dock, men det råder man bort på ganska lätt antingen genom att servera den över det traditionella riset, eller som jag gärna brukar göra - göra den lite matigare med hjälp av vitabönoroch korv
En soppa blir nästan bara godare om den får stå en dag och sedan värmas upp innan den ska serveras. Det är precis den typen av mat som passar helt perfekt nu när trädgårdssäsongen dragit igång och vi är ute och påtar i trädgården så mycket som vi bara hinner och orkar
Är det något jag kan rekommendera så är det en stor gjutjärnsgryta som man med gott samvete kan lämna på spisen och låta småputtra utan att man skall ta risken att det bränns fast eller kokar över
Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade stora vitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Rätten funkar fint även med â€gammalâ€potatis. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Servera alldeles nygjord med pressad potatis, smörslungad spenatoch tomatsallad. fryst bladspenat, försiktigt tinad tillsammans med flisad vitlök och vänd i en klick smör + lite kvarnsalt
Vitabönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
Jag har faktiskt de senaste månaderna börjat äta alltmer knäckebröd och rågbröd och förutom favoritpåläggen avokado och skivat ägg så är det fantastiskt trevligt med en god röra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.