Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur mångagånger jag gjort den
Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppa med pasta. Soppa är riktig höjdarmat att laga om man vill göra över med rester och små slattar av allt möjligt som finns i kyl och frys
Skala rotsellerin och palsternackan och skär båda i fina tärningar. Stek lök, vitlök, rotselleri, palsternacka, timjan och chili i olja på medelvärme i några minuter tills det blir glansigt och luktar gott men utan att det tar färg
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Finns det tomatsoppapå en restaurang som jag äter påså beställer jag ALLTID det. Sååå gott. Jag bara älskar tomatsoppa, det har jag gjort hela mitt liv
Blanda dressingen och slå över. Tina mangon och skär avocadon i kuber. Servera på dirren. 4 portett gäng mangokuber2 avocado1 burk kräftstjärtarDressing0,5 dl sweet chilisaften från en halv citron1 msk olivolja2 msk hackad koriandersalt och pepparev en bit rostad Njuta. 2 avocado
Sätt ugnen på det gradantal som brödförpackningen visar. Servera tomatsoppan med grillade baguetter. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.