Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss
Häll över lagen och strö i färsk koriander, rör om varsamt så att allt blandas. Det är alltid en del pysslande inför jul och det tycker jag är riktigt mysigt
600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning. 1Till servering4 port japanskt ris, kokt 2 salladslökar, tunt skivade sesamfrön, rostade (gärna svarta och vita)
Rostad majssoppa med ingefära ochkoriander, foto. Smaka av med cayennepeppar och salt. Det här är ett recept som jag skapade tillsammans med Arla för produkten Arla Köket® gräddmjölk
Stek laxen på hög värme och strö på sesamfröna. sesamfrön. Efter en helg med strålande väder och grillning på både fredagen och lördagen så blev det asiatiskt till söndagsmiddag
Men jag tänkte dela med mig av min två andra kola recept, eller snarare recept på smaksättningar, eftersom kolareceptet är det samma som till saltlakrits- och pepparkakskolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.