Jag kallar detta tomatsås eftersom det är mer av krossade tomater än köttfärs i såsen. Det blev så gott ändå med rena smaker från tomater, svamp ochpaprika
Smaka av med salt och peppar. Dekorera med basilika. Blanda i räkornaoch pastan. Hacka grönsakerna och fräs dem i olja i ca 2 minuter utan att de får färg. Tillsätt tomaterna och låt koka i 4-5 minuter. 1 röd paprika. 250 g skalade räkor
Häll på vinet och sänk till medelvärme. Halvera paprikan genom stjälken. Det fräser en hel del om räkorna, och de som fastnar i pannans botten blir mörkbruna men inte svarta
Toppa med färsk basilika. 11 röd paprika. 11 gul paprika. 1Skär tomat, paprikaoch rödlök i grova bitar/tärningar. 1Krossa vitlöken och fördela över grönsakerna. 1Baka grönsakerna i ugn i cirka 20–30 minuter eller tills de ser vackert mosiga och en aning rostade ut. 1Låt såsen svalna, mixa med stavmixer, precis så mycket att det blir såsigt, inte mer. 1Krydda såsen med salt, peppar och gärna riven färsk basilika eller timjan. 1Servera gärna som tilltugg på endiveblad och oliver
Då finns här en mycket intressant artikel om socker ochsötningsmedeloch dess effekter. Använder du nyskalade räkor så blanda dem bara med grönsaksröran utan att koka upp, så blir de inte sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.