Lägg på ingredienser som du gillar och baka av på hög temperatur i ugn, gärna på en pizzasten. Nu är det dags att hälla i olivoljan och då ökar du hastigheten och kör i 5 minuter till. Nu ska bollarna jäsa och du kan göra det på två sätt, beroende på om de ska ätas samma dag eller om du vill vänta tills imorgon, antingen låter du bollarna jäsa ca 4-5 timmar i rumstemperatur. Ta ut bollarna ur kylen 1 timme innan du ska tillagapizzan sedan så att de blir rumstempererade
Att göra sin egen tomatsås o pizzadegtill sin pizza är helt värt, både godare o utan tillsatser. Igår till middag flyttade Tinas kitchen ut för pizzabak på grillen
Tillsätt honung och tomater. Koka tills tomaternaär mjuka och såsen har tjocknat, ca 20 minuter. Skär vitlöken i tunna skivor och tomaterna i små tärningar
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut. Tillsätt oregano. Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Tomatsåstill pasta, pizza mmMitt första vegetariska recept. Men smaken är så fyllig att jag upplever faktiskt inget behov av kött när den här såsen serveras till pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.