Tyvärr hade jag inte kalvköttmed ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Många smaksätter nog med ättika men jag har alltid föredragit citron för det känns både fräscht och modernt
Inte för att det finns ett självändamål med snabblagad mat eller ens något som jag strävar efter då jag gärna lägger ner tid i köket - men det gör ju inget om en riktigt god middag dessutom går hyfsat snabbt och lätt att fixa, eller hur
Börja medkalvsteken. Riv vitlöken och blanda med salt, svartpeppar, chiliflakes och smör. Stick in en kökstermometer i den tjockaste delen av kalvsteken
Jag har hämtat ut mina solglasögon (med styrka) idag, sådär lite lagom till att sommaren kommit hit. Gillar du inte den lite speciella smaken av getost så funkar det fint med mozzarella för ett lite mildare variant eller fetaost för lite mer smak
Vispa ihop kokvätskan med en äggula i en kastrull. dragon, kalvkotlett och sparrispotatis. Sätt på låg värme/i vattenbad och vispa långsamt ner smöret emedan såsen tjocknar
Kalvytterfilén är mild och mör och gör sig bra med säsongens rotfrukter som t ex kålroten. Jag är inne på rotfrukter just nu och älskar rotmos, men om man kokar den i smör tillsammans med en morot eller två, blir det en himla god puré, med rotmostouch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.