Den här ljuvliga glutenfria tomatpajen måste ni bara prova. Du kan äta pajen som ensam vegetarisk rätt med någon sallad, eller med lufttorkad skinka eller andra charkuterier som sällskap
Pajdeg120 g smör 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 2 msk vatten 1 krm salt. Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
För dig som tror att tomatpaj inte smakar så mkt, du har fel. Och älskar du som jag, att flanera bland stånden på den lokala skördemarknaden, så är det här ett perfekt tillfälle att plocka på dig lokala och närproducerade råvaror med fin kvalité
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.